Darko Todorović se izborio za mjesto desnog beka u A selekciji BiH, a sve češće dobija priliku za igru i u austrijskom Salzburgu.

“Drago mi je što sam postao standardni reprezentativac i nadam se da će tako i ostati. O utakmici sa Turskom je gotovo sve rečeno. Što se tiče susreta sa Sjevernom Irskom, znamo kako smo odigrali prvi meč. Nismo bili najbolji, ali najvažnije je da smo pobijedili. Nastojat ćemo neke stvari popraviti iz prve utakmice, a nadam se da će rezultat biti isti”, rekao je Todorović prisutnim novinarima.

Prvotimac Salzburga je istakao da će on i njegovi saigrači ići na pobjedu u Tursku, ali je prokomentarisao i trenutnu situaciju u svom matičnom klubu.

“Svaki meč ima svoj teret. Nema opuštanja i u svaku utakmicu ulazimo kao da je posljednja i naravno idemo na pobjedu. Što se tiče austrijske lige, mnogo je zahtjevnija nego naša. Uslovi u Salzburgu su odlični i ne mogu se porediti ni sa jednim klubom u BiH. Iskreno, Salzburg je na višem nivou nego svi klubovi iz BiH. Najviše vremena provodim sa Samilom Prevljakom, ali i ostali igrači su me jako dobro prihvatili. Sve ja na vrhunskom nivou.

Bh. reprezentativci sutra putuju u Tursku, gdje ih u četvrtak očekuje prijateljski meč protiv istoimene reprezentacije u Rizeu.

Četiri dana kasnije (15. oktobar), Zmajevi će na Grbavici u susretu trećeg kola Lige B UEFA Lige nacija ugostiti Sjevernu Irsku.

(BIH.ba)