FK Sarajevo će sutra 26.09. u okviru 11. Kola BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti NK Široki Brijeg, a tim povodom održana je konferencija za medije u Svečanom salonu Svetozar Vujović, izvještava zvanična stranica FK Sarajevo.

Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Halid Šabanović .

“Mi smo u zadnje vrijeme u zavidnoj formi i tako želimo da ostane. Sigurno da ulazimo maksimalno koncentrisani i neće nas zavarati teža pobjeda i izostanak igrača. Pokušat ćemo odigrati kao posljednje četiri utakmice, želimo doći do tri boda. Prvi smo, tu želimo i ostati. Pozivamo navijače da nam pomognu i podrška nam je jako bitna. Vjerovatno će biti svi spremni, Ahmetović je jedini upitan. Možda budemo i rizikovali sa njim, ali to ćemo znati sutra”, istakao je Musemić i dodao:

“Kritikovao sam igrače sa klupe prije par kola, a oni su nakon toga proigrali. Ne znam je li do moje izjave, ali drago mi je što je tako. Imam 23-24 igrača i računam na sve. Protiv Širokog igramo derbi, ali nema nekog specijalnog pritiska. Matić, Čabraja i Bilobrk neće igrati, ali ponavljam da nas to neće zavarati, baš kao ni njihova tijesna pobjeda u prošlom kolu. Ne dopuštam opuštanje i od svojih igrača tražim maksimum”.

Halid Šabanović je prvijenac u dresu Sarajeva postigao u utakmici prošlog kola protiv FK Krupa, što je ujedno bio njegov 14. nastup za prvi tim:

“Sigurno da nam je svaka utakmica bitna. Prvi smo, tu želimo da ostanemo, tu nam je i mjesto. Sutra želimo tri boda, rekao je Šabanović.”

Utakmica FK Sarajevo – NK Široki Brijeg je na programu sutra, 26.09. u 17.30h.

(BIH.ba)