Reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra (11. septembar) očekuje drugi meč Lige nacija, kada na Bilinom polju u Zenici gostuje selekcija Austrije.

Dok su Zmajevi novo UEFA-ino takmičenje započeli gostujućom pobjedom nad Sjevernom Irskom (1:2), Austrijanci su u prvom kolu bili slobodni i to su iskroristili da odigraju prijateljski meč sa Švedskom, koju su savladali sa 2:0.

Stoper Austrije i član njemačkog Augsburga, Martin Hinteregger, očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje kako se njegova selekcija može vratiti kući s tri boda.

“Za nas je ovo prva utakmica, dok su oni u svom prvom susretu upisali pobjedu. Analizirali smo utakmicu i vidjeli na koji način su stigli do pobjede, a sam način na koji su slavili nije bio posebno uvjerljiv. Ipak, tri boda su ono što se broji. Sada mi želimo napraviti to isto u gostima. Nastojat ćemo da nametnemo svoju igru i kući odemo s tri boda”, rekao je Hinteregger i nastavio:

“Ne znam hoće li pred domaćom publikom igrati na isti način kao u gostima. Veliko je pitanje i hoće li nastupiti Miralem Pjanić te hoće li biti spreman za ovaj susret. Ipak, mi znamo šta mi možemo ponuditi i kako možemo odigrati. Znamo da imamo kvalitet, ali isto tako i da utakmica neće biti lagana”, zaključio je Hinteregger.

Susret između BiH i Austrije igra se sutra od 20:45 sati uz prijenos na Pink BH.

(BIH.ba)