Bh. reprezentativac Darko Todorović zbog žutih kartona nije igrao prije dva dana u Belfastu protiv Sjeverne Irske, ali će sutra biti na raspolaganju selektoru Prosinečkom za meč sa Austrijom (UEFA Liga nacija).

Nekadašnji igrač tuzlanske Slobode trenutno igra za austrijski Salzburg i smatra da Austrijance čeka uzavrela atmosfera u Zenici.

“Austrijska liga je sigurno kvalitetnija od bosanskohercegovačke, ali to ne mora značiti da će Austrija pobijediti u Zenici. Mislim da nema favorita u ovom duelu. Možda mi imamo malu prednost, jer igramo pred svojim navijačima. Naša reprezentacija posjeduje kvalitet i nadamo se da ćemo to iskoristiti”, istakao je Darko za austrijske medije i prokomentarisao svog saigrača iz Salzburga i reprezentativca Austrije Stefana Lainera:

“Lainer je veoma dobar igrač. Zajedno igramo u Salzburgu i nadam se da ću pomoći svojim saigračima sa informacijama o njemu. Svjestan sam koje kvalitete posjeduje, ali i slabosti koji gotovo da nema.

Todorović ima samo riječi hvale za selektora našeg nacionalnog tima Roberta Prosinečkog.

“Mnogo dugujem selektoru Prosinečkom. On je zaslužan za moj veliki iskorak u karijeri. Njegova fudbalska karijera je bila fenomenalna, a sada je trener sa mnogo znanja i iskustva. Prijatelj je sa svim igračima, pozitivan je i uvijek nađe prave riječi za svoje fudbalere. S njim na klupi možemo ostvariti plasman na veliko takmičenje.”

(BIH.ba)