Atalanta je danas u poslijepodnevnim satima na stadionu “Asim Ferhatović – Hase” imala press konferenciju uoči sutrašnjeg revanš susreta drugog pretkola Europa lige sa Sarajevom, a medijima se obratio trener kluba iz Bergama Gian Piero Gasperini.

Gasperini smatra da je njegov tim unatoč nepovoljnom rezultatu iz prvog meča (2:2) i dalje favorit za prolaz dalje.

“I dalje smo favoriti za prolaz dalje. Možemo to ostvariti iako će teren biti lošiji nego u prvom susretu. Rezultat iz prve utakmice ne odgovara stanju na terenu. Tada smo napravili mnogo grešaka, ali želimo igrati isto. Posvetili smo više pažnje Sarajevu i izanalizirali smo detaljno utakmicu iz Reggio Emilije”, rekao je Gasperini i dodao:

“Pokušat ćemo ponoviti dobre stvari iz prvog meča, a loše ispraviti. Imamo 90 minuta u kojima se sve odlučuje, ali svi vjerujemo u prolaz dalje. Sarajevo je solidna ekipa, prikazalo je borbu i odličnu organizaciju u defanzivi, te su maksimalno iskoristili svoje prilike. Rezultat je težak, ali mi imamo kvalitetu i velike šanse za prolazak dalje”.

Gasperini sutra kao i u prvom meču vjerovatno neće moći računati na Josipa Iličića, ali bi od prve minute trebao zaigrati Remo Freuler.

(BIH.ba)