Fudbaleri Sarajeva sutra igraju revanš utakmicu 2. pretkola kvalifikacija za Evropa ligu protiv Atalante.

Sarajevo ima dobar rezultat iz prve utakmicu u Reeggio Emiliji koja je završena rezultatom 2:2 ali i pored te činjenice Husref Musemić ulogu favorita prepušta ekipi Atalante.

“Atalanta je favorit i dalje, imamo pravo da se nadamo. Utakmica u kojoj mojoj ekipi neće faliti motivacije, utakmica gdje će kolektiv presuditi. Mi smo ekipa koja može svima dati pogodak i to smo pokazali, a pitanje je koliko možemo zaustaviti protivnika kada izgubimo loptu. Atalanta je favorit, imaju odlične igrače i vrijede toliko koliko vrijede. Nećemo se predavati, borit ćemo se i vjerujemo da ćemo imati veliku podršku navijača sa tribina, što može biti dobro, ali i loše. Igrači moraju znati da su na terenu i znati šta rade, da ih publika ne ponese previse” kazao je Musemić, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Atalanta je ekipa koja je u prošloj sezoni na gostovanjima između ostalih savladala Romu, Lazio i Milan a njihov najveći kvalitet svakako je napadačka linija koju čine izuzetno kvalitetni igrači.

“Po našim informacijama oni će izvršiti dvije izmjene. Njihova tri igrača u špicu su kvalitetni igrači i mogu zabiti gol svakoj ekipi na svijetu. Moramo njih zaustaviti i praviti što manje grešaka u zoni u kojoj su opasni. Italijani su iznenađeni rezultatom. Naše je pravo da odigramo bolje nego što smo tamo odigrali. Oni su i dalje favoriti, ali nema razloga da se predajemo. Nekada faktor sreće odluči, nekada fantastičan potez, loš potez ili greška. Nema ekipe koja se može nositi lako sa primljenim golom, a to su oni pokazali tamo kada smo mi postigli drugi pogodak”, ističe strateg Bordo tima.

Kapiten Velkoski je istakao da ekipi ne nedostaje motiva i da igrači jedva čekaju sutrašnju utakmicu

“Rekao sam i prije utakmice u Italiji da imamo neki kvalitet. Pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga. Sutrašnju utakmicu ćemo isto pokazati da smo ekipa za velike stvari. Neće biti nimalo lako, a mi smo spremni, motiva neće nedostajati. Jedva čekamo sutrašnju utakmicu”, kazao je makedonski internacionalac.

Susret između Sarajeva i Atalante na rasporedu je sutra (četvrtak) od 20 sati i 15 minuta na stadionu Asim Ferhatović Hase.

(BIH.ba)