Muška košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Rusije 24. novembra u Sarajevu otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Pod vodstvom selektora DuÅ¡ka VujoÅ¡evića najbolji bh. koÅ¡arkaÅ¡i u ponedjeljak su se u glavnom gradu BiH okupili, a sinoć obavili drugi trening uoÄi meÄa s Rusima.

Nemanja Gordić, jedan od najiskusnijih reprezentativaca BiH, vratio se u ekipu nakon što je propustio pretkvalifikacije odigrane ljetos. Mišljenja je da je teško napraviti mnogo za kratak period priprema, ali navodi da isti problem imaju i druge ekipe.

“Moramo se truditi da primimo Å¡to viÅ¡e informacija u ovih nekoliko dana. TeÅ¡ko da možemo oÄekivati neku teÄnu igru jer nema tu mnogo vremena za uigravanje. Nas nekolicina nije bila prisutna ljetos kod trenera DuÅ¡ka VujoÅ¡evića ali trudimo se da sve pohvatamo u hodu”, poruÄuje Gordić.

Smatra da Rusi imaju mane, ali i to da on i njegovi saigraÄi trebaju gledati prvenstveno da se Å¡to bolje uigraju.

“Kvalitetni su, nema tu mnogo priÄe i morat ćemo odigrati stvarno dobro kako bismo imali Å¡ansu za povoljan rezultat”, zakljuÄio je Gordić.

Njegov reprezentativni kolega Milan MiloÅ¡ević istiÄe da je atmosfera meÄ‘u igraÄima sjajna i radna.

“Mi stariji smo zbog povreda preskoÄili ovo ljeto i trebalo bi da se brzo uklopimo. Radimo koliko možemo da se spremimo za Ruse. ÄŒetvrti su bili u Evropi i sjajni su, ali ćemo sigurno na domaćem terenu odigrati dobru utakmicu a vidjet ćemo za Å¡ta će to biti dovoljno, nadam se za pobjedu”, rekao je MiloÅ¡ević.

Susret BiH – Rusije igrat će se u petak u dvorani Mirza DelibaÅ¡ić KSC Skenderija od 18:45 sati.

Tri dana kasnije bh. košarkaši idu u goste selekciji Francuske.

(BiH.ba)