Fudbaleri Sarajeva savladali su danas TOŠK u utakmici povodom 90. rođendana kluba iz Tešnja.

Bordo tim je slavio s ubjedljivih 0:4, a golove su postigli Bekić, Kadušić, Husejinović i Smajlagić.

Otvaranje utakmice nije donijelo mnoga uzbuđenja. Ahmetović je imao prvu priliku u 13. minuti, a Sarajevo ubzro nakon toga dolazi do gola. Lelić je uposlio Velkoskog, koji asistira Bekiću, a ovaj lijevi bek lijepim udarcem dovodi Sarajevo u vodstvo.  Nedugo poslije, Ahmetović je šutirao, a potom i Velkoski, ali do kraja prvog dijela nije bilo više golova.

Nastavak utakmice otvara Hebibović svojim snažnim udarcem, a potom je i Smajlagić promašio veliku priliku, kada se nekoliko metara prebacuje gol.

U 59. minuti Kadušić je bio precizan sa bijele tačke, a nedugo poslije, Smajlagić je pogodio stativu. Na odlično dodavanje Husejinovića, ovaj mladi napadač je dobro reagovao i upisao se u strijelce, a do kraja susreta gledaoci su vidjeli još jedan gol.

Hebibović je uposlio Husejinovića, koji preciznim udarcem postavlja konačan rezultat. Dodajmo i to da je Hebibović udarcem iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Bordo klub će u toku reprezentativne pauze odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, a 18. novembra na rasporedu je prvenstvena utakmica protiv Mladosti na Koševu.

(BiH.ba)