Fudbalska reprezentacija BiH obavila je na stadionu Grbavica pretposljednji trening pred utakmicu protiv Belgije.

Bio je ovo prvi i jedini trening Zmajeva na Grbavici u sklopu priprema za Belgiju, a prije treninga novinarima su se obratili pomoćnik selektora Dragan Perić i golman Asmir Begović.

– Vidio sam suze o učima Baždarevića prilikom dolaska na Grbavicu, nadam se da će mu stadion donijeti sreću. – rekao je Perić i dodao.

– Među igračima se osjeća pritisak, jer je pred nama utakmica koja donosi puno toga. Ipak, znamo da su u našim redovima fudbaleri koji su navikli na velike utakmice i da jedva čekaju da izađu na teren. Belgija je kvalitetna ekipa, ali smo i mi kvalitetni. Raduje nas forma naših igrača i nadamo se kako ćemo uz puno trke i agresivnosti doći do željenog cilja. – poručio je Dragan Perić.

Asmir Begović rekao je kako se reprezentacija priprema kao i za svaku utakmicu do sada.

– Sasvim se normalno pripemamo za meč koji je pred nama i radimo onako kako najbolje znamo. Moramo smanjiti greške na minimum i biti maksimalno skoncentrisani. Možemo pobijediti Belgiju. – poručio je Begović kojega su novinari pitali da li je sa nekim od fudbalera Belgije koji igraju u Engleskoj komentarisao meč.

– Nedavno sam u isto vrijeme sa Hazardom pokupio djecu iz škole. Pitao me je oko grada Sarajeva, a naša djeca su se šalila na račun utakmice. O samoj utakmici Eden i ja nismo razgovarali. – zaključio je Begović.

Reprezentacija je trening obavila u punom kapacitetu, a glavni cilj treninga bio je uigravanje taktičkih zamisli za Belgiju, ali i da igrači “osjete” stadion Grbavica jer mnogi nikada nisu ovdje igrali.

Zmajevi će sutra ponovo trenirati u trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

(Reprezentacija.ba)