Nastupilo pet bh. internacionalaca

Na susretima drugog kola Europa lige u grupama A, B, C, D, E, F i G nastupilo je pet bh. internacionalaca.

Niko nije slavio pobjedu, a razloga za zadovoljstvo na kraju su ipak imala trojica.

AEK našeg stopera Ognjena Vranješa (27) u 90. minuti uspio se spasiti poraza od Austrije (2:2) i to zaslugom Livaje.

Livaja je bio i strijelac provog pogotka u 28. minuti, poslije kojeg je uslijedio preokret gostiju preko Monscheina (43’) i Tajourija (49’).

U drugom susretu grupe D Milan je s 3:2 slavio protiv Rijeke, a odluka je također pala u samoj zavrnici meča, tačnije 94. minuti, kada je za pobjedu domaćina zabio Cutrone.

Prethodno su senzacionalno poravnanje Rijeci pogotcima u 84. i 90. minuti donijeli Acosty i Elez (p), nakon što je Milan imao 2:0 zaslugom Silve (14’) i Musacchija (53’).

Zoran Kvržić (29) je igrao do 58. minute za rijeku, dok je Vranješ u momčadi AEK-a odigrao cijeli meč i u 74. minuti je zaradio žuti karton.

Povratnik u bh. reprezentaciju, Mateo Sušić (26), odigrao je svih 90 minuta za Sherrif u remiju s Copenhagenom (0:0) u sklopu grupe F, dok je njegov prezimenjak Tino-Sven u dvoboju grupe A između Maccabi Tel Aviva i Villarreala (0:0) igrao do 63. minute.

Edin Višća (27) je s Istanbul Basaksehirom pretrpio poraz na gostovanju kod Brage (1:2) u okviru grupe C.

Braga je povela golom Hassana u 26. minuti, a poravnao je Belozoglu fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Gosti su bez boda ostali u 89. minuti, kada je pobjedu Bragi donio Fransergio.

Višća je na terenu proveo cijeli meč.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.