Allegri i Jardim se obratili novinarima uoči uzvratnog susreta između Juventusa i Monaca

Juventus će večeras u uzvratnoj utakmici polufinala Lige šampiona ugostiti Monaco, kojeg je u prvom meču prije sedam dana u gostima savladao s 0:2.

Tim povodom sinoć je organizovana press konferencija, na kojoj su se medijima, između ostalih, obratili trener Juventusa Massimiliano Allegri, kao i trener Monaca Leonardo Jardim.

“Ništa još uvijek nismo dobili. Jedino finale koje smo izborili je ono Kupa Italije i sutra (srijeda) želimo osigurati naše mjesto u Cardiffu. Nakon toga, ponovo ćemo se posvetiti prvenstvu”, rekao je Allegri i nastavio:

“Tražit ćemo pozitivan rezultat koji će nas odvesti u finale. Jasno je da će Monaco igrati otvoreno i utakmici pristupiti na bezbrižan način. Morat ćemo biti agresivni, bolji od njih u tehničkom aspektu, ali također strpljivo čekati na šanse. Naša pobjeda iz prve utakmice znači da imamo malu prednost u odnosu na njih, ali moramo igrati sutra kao da se radi samo o jednoj utakmici”, dodao je Allegri.

Jardim s druge strane smatra kako njegov tim mora odigrati znatno bolje nego u prvoj utakmici, ako se želi nadati finalu.

“Jasno je da moramo odigrati bolje nego u prvoj utakmici. Juventus je veoma snažan defanzivno, anulira naše napadače, dok je istovremeno veoma efikasan ispred gola”, rekao je Jardim, osvrnuvši se potom na prvu utakmicu.

“Imali smo isti broj šuteva u okvir gola, ali smo izgubili, što je uzrok njihovog većeg samopouzdanja na ovom nivou takmičenja. Juventusov najneiskusniji igrač ima više nastupa u Ligi šampiona nego naši najiskusniji igrači”.

Trener Monaca je mišljenja da njegov tim ima šanse, ako uspije zabiti u prvom poluvremenu, a da pritom ne primi gol.

“Sutra moramo maksimizirati ono što radimo u posjedu i biti oprezni u tranziciji, posebno na bokovima. Cilj nam je nametnuti naš stil igre i igrati što je moguće mirnije. Ako zabijemo u prvom poluvremenu, a da ne primimo gol, imamo šanse”.

(Reprezentacija.ba)