Karačić briljirao po povratku među stative

Goran Karačić (20) našao se u idealnom timu kola turske Super Lige po izboru portala “Whoscored”. Karačić je ovaj izbor zaslužio fantastičnom predstavom za njegovu Adanu na gostovanju Gencleru u kojoj je imao čak 10 uspješnih intervencija.

„Presretan sam. Iako još od novembra nisam nastupao za prvu momčad, radi nove politike kluba kojom su mlađi igrači sklonjeni sa popisa za zvanične mečeve, nisam gubio nadu i vrijedno sam trenirao. Iskreno, nisam očekivao povratak među stative, ali me je trener, pred posljednji meč, pozvao i pred cijelim timom pohvalio moj rad, kazavši kako ću igrati u subotu. Sve se odvijalo kao u naljepšem snu, utakmica je bila jako teška za nas, posebno nakon što smo, golom Ramosa, rano poveli. Nakon toga uslijedila je opsada našeg gola, ali, eto, uspjeli smo se obraniti i zabilježiti vrijednu pobjedu“, govori Karačić koji je zabilježio čak 10  intervencija i još nekoliko uspješnih istrčavanja, zaključavši tako svoj gol do kraja meča.

„Nažalost, ova pobjeda ne znači nam puno u rezultatskom smislu, obzirom da smo jednom nogom već u drugoj ligi, ali meni znači puno sa psihološkog stajališta, jer nam sada predstoji nekoliko velikih utakmica, a kruna sezone će biti nastup sa reprezentacijom u nastavku kvalifikacija u šestom mjesecu. Unaprijed se veselim susretu sa svojim kolegama iz reprezentacije“.

Goran Karačić karijeru je započeo u HŠK Zrinjski sa kojim je, u svojoj debitantskoj sezoni, osvojio titulu prvaka BiH, nakon čeka je uslijedio transfer u Adanaspor.

Za reprezentaciju BiH nastupao je u svim mlađim selekcijama, a trenutno je prvi golman U21 BIH.

(Reprezentacija.ba)