Piplica u duelu Cottbusa i Borussije primio nevjerovatan gol

Prije tačno 15 godina (6. aprila 2002. godine) Energie Cottbus i Borussia M'gladbach igrali su utakmicu njemačke Bundeslige.

Ekipa Cottbusa je imala prednost od 3:2 u 85. minuti, a onda se dogodila jedna od najbizarnijih situacija u historiji njemačke Bundeslige.

Na golu Cottbusa stajao je nekadašnji bh. reprezentativac Tomislav Piplica, da bi u spomenutoj 85. minuti primio nevjerovatan pogodak i na taj način pomogao Borussiji da osvoji bod (meč se završio rezultatom 3:3).

“Bio sam siguran da će lopta otići iznad prečke, ali u tom trenutku se desio udar vjetra i lopta je pala na moju glavu te ušla u gol. Svi su mogli primjetiti da sam bio iznenađen što sam primio pogodak”, kazao je Piplica.

Podsjetimo, Piplica je bio u stručnom štabu reprezentacije BiH, koja je pod vodstvom Safeta Sušića izborila nastup na Svjetskom prvenstv u Brazilu 2014. godine.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.