Selektor Mehmed Baždarević obratio se danas medijima na prvi dan priprema fudbalske reprezentacije povodom kvalifikacione utakmice protiv Andore. 

– Nadam se da će svi igrači doći zdravi, spremni i motivisani kako bi smo se što bolje pripremili za ono što nas očekuje u subotu navečer. Drago mi je što igramo kvalifikacionu utakmicu i želim ponoviti da je Andora reprezentacija koja se mora ozbiljno shvatiti kao i druge reprezentacije. Mi moramo pokazati kvalitet i čvrstinu kao da igramo protiv veće reprezentacije, jer iskustvo drugih reprezentacija u Andori pokazuje da neće biti lako. – rekao je Mehmed Baždarević na početku svog obraćanja.

– Svi igrači će doći, sve ide u najboljem redu i nadam se da će tako ostati. Od subote sam u Zenici, želio sam se dobro upoznati sa objektom u kojem boravimo, a koji nam pruža maksimalne uslove za rad i pripremu događaja koji nas očekuje. Nakon velike medijske pažnje želio sam maksimalno biti skoncentrisan na ono najvažnije – rad na terenu. – poručuje Baždarević.

Protiv Andore kao protiv svake druge reprezentacije

U reprezentaciji su neki novi igrači. Šta selektor očekuje od mladih snaga?

– Za mene nema mladih ili starih igrača. Svi su oni u reprezentaciji i od svih njih očekujem najviše. – istakao je naš selektor.

Da li je selektor sa pomoćnicima gledao susrete Andore?

– Već odavno gledamo Andoru. Znamo šta mogu, šta ne mogu. Znamo sve njihove kvalitete i pripremićemo igrače na sve što ih očekuje u Andori.

– Večeras ćemo se okupiti. Oni koji nisu igrali imaće jači trening, oni koji su nastupali za klubove radiće rekuperaciju. Sutra ponovo imamo dva treninga, od kojih će popodnevni biti otvoren za novinare, ali i za sve navijače koji žele vidjeti reprezentativce. U srijedu ćemo ponovo dva puta trenirati, a onda putujemo gdje ćemo ponovo trenirati dva puta u Andori. – istakao je Meša.

(Reprezentacija.ba)