Mehmed Baždarević sutra će i zvanično postati novim selektorom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nepoznanica je ko će sa Mešom u stručni štab. Spominju se Lugušić, Janković, ali i francuski trener koji Mešu prati već godinama u ekipama koje je radio.

– Neću birati sam svoje pomoćnike, ali i ne mogu ih sam birati jer ljudi u Fudbalskom savezu BiH također imaju dobar uvid u stanje trenera u BiH i siguran sam da ćemo zajedno napraviti pravu ekipu. Stefan, francuski trener, koji me prati već godinama je neko koga sam predložio Savezu, ali ne želim nikoga favorizirati. Sutra će sve biti jasnije. – pourčio je Baždarević na gostovanju na Face TV-u.

– Ono što se mora znati je da u stručnom štabu samo mogu raditi oni koji neumorno žele raditi i živjeti za reprezentaciju i ako se pokaže sa vremenom da neko ne odgovara tom zadatku, ja ću morati reagovati. – najavljuje popularni Meša.

Baždarević želi biti trener koji aktivno učestvuje u radu sa svojim igračima, ali i koji zna sve njihove životne probleme, brige…

– Ja sam trener koji živi sa svojom ekipom. Naravno uvijek se mora znati distanca između igrača i trenera, ali želim biti blizak sa svojim igračima, jer ja još uvijek razmišljam kao igrač. Nekada utrčim i u teren, ponese me, jer mislim da samo ako razmišljam kao igrač mogu dobro reagovati i kao trener. – rekao je Mehmed Baždarević.

(Reprezentacija.ba)