Još nisam odredio saradnike u stručnom štabu, potvrdio je u razgovoru za “Nezavisne” Mehmed Baždarević, novoizabrani selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Određene ideje i želje ima, ali tvrdi da do sada nije obavio niti jedan razgovor sa bilo kojim od potencijalnih budućih saradnika.

“Naravno, razmišljao sam o mogućim kolegama u stručnom štabu, ali još nisam donio odluku. Želim da sačekam da i sam zvanično postanem zaposlenik N/FS BiH. To će se desiti naredne subote u Zenici, gdje će biti održana i sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH, kada ćemo vjerovatno razgovarati i o pomoćnicima”, pojasnio je Baždarević.

Uz vjerovatno neminovan nacionalni ključ, navodno Baždarević ima želju angažovati jednog od trenera od povjerenja iz Francuske, koji ga slijedi već dugi niz godina.

“Nisam obavio razgovor sa nijednim od trenera s kojima eventualno želim sarađivati u budućnosti. Već se spominju neka imena, ali tek u subotu ćemo razgovarati konkretno o tome nakon što čujem i mišljenje čelnika N/FS BiH”, istakao je Bažderević i dodao: “Ne bih komentarisao priče i nagađanja. Francuz, Amerikanac… to su zasad sve spekulacije i treba da sačekamo zvaničnu odluku.”

Baždarević još nije pričao sa svojim prethodnikom Safetom Sušićem, što namjerava učiniti uskoro.

“Čuli smo se prije nego će se sve ove promjene izdešavati. Poslije toga sam pustio da se i on malo odmori. Uskoro ću svakako kontaktirati s njim, prije svega da ga čujem kao prijatelja, ali i da podijelimo neka razmišljanja”, kaže Meša.

Osvrćući se na šanse da se “zmajevi” pod njegovim vodstvom ipak nađu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, tvrdi da, bez obzira na tešku situaciju, vjeruje u uspjeh.

“Za nas će vjerovatno svaka naredna utakmica biti finale. Treba nam najmanje 15 bodova, što je na prvi pogled nemoguća misija. Međutim, smatram da možemo biti treći u grupi i kroz baraž osigurati mjesto na EP. Za to je, naravno, potrebna potpuna mobilizacija svih igrača i ljudi oko reprezentacije, ali i doza sreće”, objasnio je Baždarević.

Selektor priznaje da sada preživljava najljepše trenutke svoje sportske karijere. Zahvalnost na povjerenju, osim navijačima, duguje, kaže, i medijima.

“Dali ste mi možda i previše pažnje. Sada su se stvari slegle i vrijeme je da počnemo da radimo. Medijima ću se nastojati revanširati transparentnim pristupom. Fudbal bez medija nema smisla, a fudbal je moj smisao života”, rekao je Baždarević u razgovoru za “Nezavisne”.

(Reprezentacija.ba)