Mehmed Baždarević u narednim danima dogovoriće i posljednje detalje saradnje sa Fudbalskim savezom BiH.

Nepoznanica ima još puno. Najvažnije, još uvijek se ne zna se ko će legendarnom Meši biti u stručnom štabu i na koji period će i pod kojim uslovima potpisati ugovor. Ipak, ono što je evidentno Baždarević će biti izuzetno angažovan selektor.

– U ovom trenutku ne želim davati neke bombastične najave i obećanja, ali mogu obećati da ću raditi jako puno i da ću dati 200% svog angažmana. Bio sam tu kao prvi kapiten, sada sam tu kao selektor. U biti ja sam tu najmanje važan, važna je institucija u kojoj ću da radim i koja će ostati iza mene i da svi živimo za nju. – poručio je Mehmed Baždarević.

Šta su prvi koraci?

– Želim napraviti dobru analizu i kao prvi cilj u ovom trenutku vidim da reprezentacija mora povratiti povjerenje sama u sebe, a zatim i među navijačima. Period je bez utakmica, želim razgovarati sa svima koji su uključeni u reprezentaciju i savez, a onda nakon analize odlučiti konkretne korake i poteze. Moram razgovarati i sa mojim prijateljem Safetom Sušićem i svima koji mi mogu dati korisne informacije za što bolji rad reprezentacije. – govori Baždarević.

Stručni štab dobiće nova imena, hoće li i igrački sastav?

– Reprezentacija mora imati što širu bazu igrača, da se ne dovedemo u situaciju da ostanemo bez rješenja kada zatreba. Ne želim govoriti o imenima, ali svi koji svojom kvalitetom budu zaslužili da se na njih obrati pažnja, sigurno neće biti zanemareni.

Što se tiče stručnog štaba ne želim govoriti o imenima također i prvo ću svoj plan predstaviti čelnicima saveza. Želim oko sebe ljude koji žele puno da rade i koji su spremni da žive za ovu reprezentaciju. Otvoren je prostor i bivšim igračima, zašto da ne, ali i trenerima iz Bosne i Hercegovine, jer njima ova reprezentacija i pripada najviše.

Pred nama je težak cilj i jako puno posla, ali vjerujem da možemo otići na Euro u Francusku. – zaključio je legendarni Meša.

(Reprezentacija.ba)