Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH koji se danas sastaje na Ilidži završio je sve tačke današnje sjednice i otvorio posljednju – izbor novog selektora fudbalske reprezentacije BiH, saznaje Reprezentacija.ba portal.

Vlada Fudbalskog saveza BiH tako je od 15 sati započela raspravu oko izbora nasljednika Safeta Sušića na klupi Zmajeva koja bi mogla trajati do dugo u večer.

Raspravi je prethodila prezentacija Komisije za izbor selektora koja je u proteklih mjesec dana zaprimila više od 20 kandidatura, a koja će danas na sjednici Izvršnog odbora odabrati užu listu kandidata o čijim će se kandidaturama članovi Izvršnog odbora izjasniti glasanjem.

Kako saznaje portal Reprezentacija.ba danas neće biti izabran selektor reprezentacije BiH, a cilj današnje sjednice jeste odabir dva ili tri trenera koja će na narednoj sjednici Izvršnog odbora i zvanično biti predstavljeni kao kandidati za novog selektora.

Papeta bi na klupi Zmajeva najvjerovatnije mogao zamijeniti Amar Osim, Faruk Hadžibegić, Sergej Barbarez, Mehmed Baždarević ili Blaž Slišković.

>>> VIŠE OD 20 KANDIDATA ZA NASLJEDNIKA SAFETA SUŠIĆA

>>> KOMISIJA ZA IZBOR SELEKTORA DANAS KANDIDUJE IMENA ZA NOVOG SELEKTORA

(Reprezentacija.ba)