Selektor naše nogometne “A” reprezentacije Safet Sušić je na današnjoj vanrednoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH podnio izvještaj o dosadašnjim kvalifikacionim utakmicama, te iznio stav i otkrio razloge zbog kojih smatra da bi trebao ostati na poziciji selektora.

Nakon podnesenog izvještaja selektor Sušić je napustio sjednicu, te će tako konačna odluka o eventualnoj smjeni selektora biti donesena odlukom članova Izvršnog odbora.

Podsjetimo, vanredna sjednica IO je danas zakazana povodom rasprave o smjeni aktuelnog selektora, a nakon sinoćnjeg katastrofalnog izdanja naše reprezentacije u Izraelu poslije čega su naše šanse za plasman na Europsko prvenstvo svedene na minimum.

Sjednica je još uvijek u toku i uskoro se očekuje donošenje konačne odluke povodom smjene selektora Safeta Sušića sa te pozicije.

(Reprezentacija.ba)

 

 

 

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i dalje traje, a još uvijek nije donijeta odluka o eventualnoj smjeni selektora Safeta Sušića.

Kako SportSport.ba saznaje, selektor Safet Sušić je podnio izvještaj o prethodnim utakmicama, te je iznio stav zašto bi trebao ostati na selektorskoj poziciji i nakon blamaže u Izraelu.

Međutim, još uvijek nikakva odluka nije donijeta, a konačna sudbina selektora Sušića će biti poznata nešto kasnije.

Selektor je nakon izlaganja napustio sjednicu, te je njegova sudbina sada u rukama članova Izvršnog odbora koji će donijeti konačnu odluku o Safetu Sušiću.