Danas je u prostorijama “Sammy Ofer” stadiona u Haifi održana press konferencija našeg nacionalnog tima povodom sutrašnje utakmice na kojoj su se prisutnim medijima obratili selektor Sušić i veznjak Miralem Pjanić.

Safet Sušić potvrdio kako će Begović braniti u duelu protiv Izraela, te unatoč brojnim povredama vjeruje u igrače koji će nastupiti.

– Preostala je još jedna dilema oko sastava, koju ćemo sutra riješiti. Asmir Begović je jučer trenirao, tako da neće biti nikakvih problema. Mi nikada nismo igrali da ne izgubimo, pa će tako biti i sutra. Bit će teško ali pokušat ćemo pobijediti. Oni imaju podršku domaćih navijača, ali naši igrači su svjesni situacije i oni će dati sve od sebe za pozitivan rezultat. – istakao je Sušić na današnjem obraćanju medijima i dodao:

– Ako pogledate ekipu koja će igrati sutra, vidjet će te da će to biti 9 igrača koji su igrali protiv Argentine. Tu su Begović, Lulić, Pjanić i ostali. Vidio sam da su motivisani, nije me strah.  Ima nekoliko boljih reprezentacija od nas koje su u težoj situaciji, ali se samo kod nas napravi panika nakon ponekog lošeg rezultata . Nadam se da ćemo razočarati one koji očekuju loš rezultat – poručio je selektor na press konferenciji povodom meča.

Utakmica protiv Izraela je na rasporedu sutra sa početkom od 20,45 sati, a odigrati će se na pomenutom “Sammy Ofer” stadionu u Haifi.

(Reprezentacija.ba)