Zmajevi su prema planu danas trenirali samo jednom, a prije treninga novinarima se obratio selektor Safet Sušić.

Novinare je zanimalo da li nakon niza ružnih vijesti ima neka lijepa.

– Lijepa je vijest što vas vidim sve ovdje. – poručio je raspoloženi Pape novinarima.

– Naravno, najbolja vijest je da su svi igrači koji su tu zdravi i spremni. Svi su nestrpljivi i jedva čekaju da prođu pripreme i da počne utakmica. Sa Begovićem je također dobro stanje i možda će već  sutra trenirati. Jučer je već pokazivao želju da trenira i počeo trčati, ali sam ga upozorio da ne smijemo rizikovati. – poručio je Safet Sušić.

Zna li Pape početnih 11 za Izrael?

– Ja ih znam 11, vi vjerovatno 10, a uvijek ima dilema i ne želim da žurim sa konačnom odlukom. Odlučićemo na dan utakmice ili dan ranije. – najavljuje Sušić.

Izraelci su startovali dobro i vjerovatno će nas napasti od početka. Kako im odgovoriti?

– Ja sam gledao snimke njihovih posljednjih utakmica već nekoliko puta i jučer sam zajedno sa saradnicima gledao mečeve protiv Andore i Kipra, a danas su ih gledali i igrači. Izrael jeste pobijedio možda nešto slabije reprezentacije, ali su dobra i kvalitetna momčad. Da li će oni gledati da nas pobijede po svaku cijenu ili će biti zadovoljni remijem, ne znam, ali bih volio da izađu i napadnu nas.

Bez obzira na sve probleme i poteškoće mi idemo dole pokušati pobijediti. To sam rekao i igračima, a i ovdje medijima, ne bježim od odgovornosti i optimista sam da i pored svih izostanaka možemo napraviti dobru ekipu koja je sposobna pobijediti. Ubijeđen sam da će momci dati sve od sebe, ne znam da li će to biti dovoljno za pobjedu, ali uvjeren sam da nećemo izgubiti. – poručio je Pape.

Da li bi Safet Sušić pristao na neriješeno?

– Mi idemo dole da pobijedimo i znam da bi smo svi volili da imamo trenutno više bodova, možda čak i 12 nakon Izraela, ali i sa neriješenim rezultatom u Haifi mi smo idalje u trci za prva dva mjesta. Nikada do sada za mog mandata nismo ušli u jednu utakmicu da odigramo neriješeno, pa to neće biti tako ni ovaj put. – zaključio je naš selektor Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)