Nakon remija u Ligi Šampiona protiv Rome ekipa Manchester Citya danas je teškom mukom slavila protiv Aston Ville u gostima rezultatom 0:2. Domaćini su slomljeni tek u posljednjih deset minuta utakmice.

Iako je City dominirao tokom cijelog susreta tim našeg Edina Džeke igrao je onako kako nije navikao svoje navijače, poprilično nepovezano i uz puno grešaka u dodavanjima.

Edin Džeko za šampiona Engleske igrao je od prve minute, a prvu ozbiljnu priliku na utakmici za goste ima upravo naš kapiten kada u 32. minuti nakon povratne lopte i sjajnog oslobađanja od protivničkog stopera loptu sa desetak metara od gola puca silovito, ali visoko preko prečke.

City krajem prvog poluvremena izvodi seriju kornera gdje prvo Kolarov ne koristi dobru priliku nakon prizemnog dodavanja iz ugla, a zatim i Džeko ne uspijeva pogoditi glavom iz izgledne prilike.

U drugom poluvremenu Pellegrini odlučuje ojačati sredinu, pa osam minuta nakon ulaska Lamparda u 56. minuti, Edina Džeku mijenja Fernandom.

Taktička promjena isplatila se menadžeru Manchester Citya obzirom da Yaya Toure postiže gol za goste u 82. minuti utakmice za 0:1. Konačnih 0:2 dvije minute prije isteka regularnog toka utakmice postavlja Aguero.

(Reprezentacija.ba)