Nakon Å¡to su pojedini mediji objavili da je kapiten kadetske koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije, Džanan Musa, BiH izbaÄen iz zagrebaÄke Cedevite, PR menadžment Džanana Musa demantovao je ove navode.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Prije svega treba napomenuti da su ovo normalne stvari koje se deÅ¡avaju u profesionalnom sportu. Neutemeljeni navodi su sastavni dio te priÄe.

Drago nam je kao i Džananu da je KK Cedevita stala u njegovu zaštitu i još jednom pokazala da štiti svoj najveći projekat. Džanan kao i do sad će svim svojim kapacitetima biti na raspolaganju svom klubu. Stvari koje su se dešavale na zadnje dvije utakmice su normalne stvari.

Džanan je poznat kao igraÄ koji se svim svojim resursima bori za napredak I mjesto u timu. ÄŒak i njegovo uÄešće na poluzavrÅ¡nici juniorskog prvenstva u Splitu govori o profesionalnosti. Džanan je u svim selekcijama spreman da donese, sa ostatkom tima, prosperitet KK Cedevita. Izjava koja je podigla praÅ¡inu poslije utakmice sa Fenerbahceom je izvuÄena iz konteksta kao Å¡to je i PR menadžment kluba iz Zagreba naveo.

Sama izjava se odnosila na tok karijere Džanana i tome predstoji dosta titula u timu iz Zagreba. Sam njegov put razvoja je trenutno na razini radi koje je i potpisan ugovor sa KK Cedevita i niÅ¡ta se nije promijenilo. Džanan je iz tih aktivnosti iskljuÄen jer te poslove obavlja menadžer MiÅ¡ko Ražnatović.

U konaÄnici sam Musa je fokusiran na obaveze u klubu koje ima, te na SP i kvalifikacije na ljeto koje Äekaju Reprezentaciju BiH. Kao Å¡to je navedeno u prilogu Eurolige, Džanan je zahvalan klubu i treneru MrÅ¡iću jer mu je dopuÅ¡teno da se svojim radom i trudom izbori i jako dobro iskoristi ovu sezonu u Euroligi, te će nastaviti da doprinosi uspjesima svog kluba.

(Reprezentacija.ba)