Naša reprezentacija sinoć je u Zenici u susretu trećeg kola grupe B kvalfikacija za EURO 2016. godine odigrala 1:1 protiv selekcije Belgije.

Edin Džeko doveo je našu selekciju u vodstvo od 1:0 ali Belgijanci su preko Radje Nainggolana uspjeli izjednačiti na 1:1 i osvojiti jedan bod.

Kapiten reprezentacije Belgije i saigrač našeg Edina Džeke iz Manchester Cityja, Vincent Kompany zadovoljan je neriješenim rezultatom u Zenici.

– Ovo nam je bilo najteže gostovanje u ovim kvalifikacijama tako da možemo biti zadovoljni konačanim rezultatom. Moglo je biti i bolje ali i gore za nas. Bosna i Hercegovina je pokazala u susretu protiv nas da je odlična ekipa i sigurno da može otići na Europsko prvenstvo. Mi imamo sjajan tim ali bilo je teško igrati sinoć – rekao je nakon susreta Kompany.

Sjajni golman belgijske reprezentacije Thibaut Courtois smatra da je rezultat povoljan za njegovu selekciju.

– I Bosna i Hercegovina i mi imali smo dobre prilike, ali mislim da je neriješen rezultat realan. Bila je ovo teška utakmica za nas i moramo biti zadovoljni. Bez obzira na loš start kvalifikacija, Bosna i Hercegovina može otići na prvenstvo – riječi su golmana reprezentacije Belgije.

(Reprezentacija.ba)