MuÅ¡ka koÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine uveliko se priprema za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv MaÄ‘arske, javlja zvaniÄna stranica KS BiH.

NaÅ¡ nacionalni tim trenira dva puta dnevno, selektor Adis Bećiragić uigrava akcije kojima će se “naoružati†pred ovaj važni meÄ trećeg kola druge faze kvalifikacija.

Zdravstveni bilten je dobar, na raspolaganju prvom struÄnjaku Zmajeva je svih 14 igraÄa koji su tokom proteklih dana doputovali u Sarajevo: Ismet Sejfić, John Roberson, Zinedin Mulić, Edin Atić, Amar Gegić, Kenan KamenjaÅ¡, Sani ÄŒampara, Obrad Tomić, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Rijad Avdić, Adin Vrabac, Haris Delalić i Amsal Delalić. Å to se tiÄe povrijeÄ‘enog Emira Sulejmanovića, sve su manje Å¡anse da će se prikljuÄiti reprezentaciji.

Jedan od igraÄa na kojem će biti veliki teret svakako je John Roberson, koji je pozvao navijaÄe da podrže Zmajeve u duelu protiv MaÄ‘ara.

“Drago mi je Å¡to sam ovdje, Å¡to ću igrati ponovo za BiH i u ovom ‘prozoru’. OÄekujem dobru utakmicu. Treba nam svaka podrÅ¡ka koju možemo dobiti u petak. Mnogo igraÄa nam nedostaje, ali siguran sam da će momci koji su tu sa nama dati sve od sebe i žestoko se boritiâ€.

Podsjetimo, susret BiH – MaÄ‘arska igra se u petak (11. novembra) u dvorani Mirza DelibaÅ¡ić, s poÄetkom u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti preko ticketing shopa Kupikartu.ba.

(Reprezentacija.ba)