KoÅ¡arkaÅ¡a reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je Äarter letom iz Sarajeva otputovala u Vilnius, gdje će veÄeras odigrati utakmicu Äetvrtog kola grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije.

Iako je u toj zemlji proglaÅ¡eno vanredno stanje, MeÄ‘unarodna koÅ¡arkaÅ¡ka federacija (FIBA) odbila je prihvatiti molbu KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH da se meÄ odgodi. S druge strane, FIBA je odgodila susrete Bjelorusija – Velika Britanija, Ukrajina – Å panija i Nizozemska – Rusija.

NaÅ¡a reprezentacija u Litvaniju odlazi bez ijednog odraÄ‘enog treninga nakon utakmice u Tuzli protiv istog rivala (77:78), ali i skraćenog igraÄkog kadra.

Litvanci su apsolutni favoriti u veÄeraÅ¡njem susretu. Kladionica Meridian nudi kvotu 1.30 na pobjedu Litvanaca. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Na put je krenulo deset Zmajeva koje će na raspolaganju imati selektor Vedran Bosnić: Džanan Musa, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Ismet Sejfić, Sani Čampara, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Amar Gegić i Edin Atić.

“Malo Äudna situacija za sve nas, ali Å¡ta je, tu je. Ne treba sad puno o tome razmiÅ¡ljati. Ovi momci Å¡to su tu će se boriti, trebamo dati sve od sebe i probati pobijediti“, kaže selektor Bosnić.

Utakmica Litvanija – BiH poÄinje u 18.30 sati, uz direktan prijenos na kanalu Sport Klub 1.

(Reprezentacija.ba)