Bešiktaš našeg Miralema Pjanića (31) u srijedu od 18,55 sati igra utakmicu prvog kola grupe C Lige Šampiona protiv Borussije Dortmund.

Uoči ovog duela održana je zvanična press konferencija turskog šampiona, a govorili su trener Yalcin te brazilski veznjak Josef de Souza.

“Ovo takmičenje je najviši nivo fudbala. Uzbuđeni smo i sretni što igramo. Cilj je da budemo među prva dva tima u grupi. Mislim da smo dobri kao tim i da se možemo boriti. Dat ćemo sve od sebe da ispunimo naše ciljeve. Meč sa Dortmundom bit će pravi test za nas. Teško je predvidjeti kako će se igra razvijati, ali mi želimo pobjedu”, kazao je trener Yalcin.

Gosti iz Njemačke imaju ulogu velikog favorita. Kladionica Mozzart dan pred utakmicu nudi kvotu 1.60 na Dortmund. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

De Souza ističe da u današnjem fudbalu više nema izrazitih favorita.

“U modernom fudbalu više nema favorita. Ekipe kompaktnom igrom mogu pobijediti svog protivnika. I mi možemo dobiti ako budemo igrali timski”, rekao je Souza i pohvalio našeg Miralema Pjanića koji je nedavno stigao na posudbu u Bešiktaš:

“Zaista je lijep osjećaj igrati sa kvalitetnim igračima. Imamo sjajne fudbalere poput Hutschinsona ili Pjanića. Sa njima imamo dominaciju u posjedu lopte. Mislim da možemo proći grupnu fazu ako budemo igrali kako smo i do sada.”

Miralem Pjanić će prema najavama turskih medija igrati od prve minute za Bešiktaš.

U preostaloj utakmici ove grupe u srijedu od 21,00 sati sastaju se Sporting Lisabon i Ajax.

(Reprezentacija.ba)