Mladi bh. reprezentativac proteklog vikenda postigao prvi gol za Konyaspor u Superligi

Konyaspor je uz Basaksehir jedno od najprijatnijih iznenađenja turske lige u posljednje dvije godine. Ova ekipa pod posebnom je pažnjom javnosti u Bosni i Hercegovini, jer tamo igraju tri naša internacionalca Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević, piše “Oslobođenje”.

U utakmici 18. kola Konyaspor je prekinuo niz od tri meča bez pobjede savladavši Rizespor s 2:1, a najzaslužniji za ovaj trijumf bili su naši igrači Bajić i Milošević, koji su bili strijelci za ovu pobjedu.

Stigao iz Belgije

Bajić je drugi strijelac turske Superlige, a ovo mu je bio deveti pogodak u sezoni. Milošević je na početku ove sezone posredstvom zastupnika Hadisa Zubanovića i Nedima Hrapovića iz Belgije, gdje je nastupao za Standard i Waasland, stigao u Tursku, te se uspio nametnuti kao neizostavan član prve postave ekipe trenera Aykuta Kocamana.

Pogodak protiv Rizespora bio mu je prvi u dresu Konye u Superligi, a upisao je dvije asistencije. U razgovoru za “Oslobođenje” ističe da je presretan zbog prvijenca, ali da ga više raduje trijumf ekipe.

“Izuzetno mi je drago zbog gola, ali draža mi je pobjeda. Za sve nas u ekipi ovo je jako važan trijumf, a odigralo smo vrlo dobar meč. Drago mi je da sam golom učestvovao u pobjedi”, govori Milošević, koji ističe da je cilj ekipe, koja se sada nalazi na 6. mjestu, plasman u Evropsku ligu.

“Trenutna pozicija nas ne zadovoljava, jer želimo da budemo na 4. ili 5. mjestu, kako bismo i naredne godine igrali u Evropskoj ligi. Siguran sam da imamo kvalitet za to i to ćemo pokazati u narednom periodu”, kaže Milošević.

Naš mladi reprezentativac ističe da se odlično snašao u Turskoj.

“Lijepo mi je u Konyi, a dobro sam se prilagodio ponajviše zahvaljujući Riadu i Amiru, te Jagošu Vukoviću, koji su mi od početka bili od velike pomoći, te sam im mnogo zahvalan na tome”, riječi su Miloševića, koji ističe da se turska Superliga po kvalitetu može mjeriti sa najjačim evropskim šampionatima.

“Turska liga iz godine je sve jača. Ako pogledate kakva sve imena ovdje nastupaju, poput Lukasa Podolskog, Robina van Persieja, Wesleyja Sneijdera, Ricarda Quaresme, koji su igrači iz samog svjetskog vrha i koji su sa reprezentacijama bili na krovu svijeta ili Evrope, to onda govori da ova liga može da stane rame uz rame s nekim od liga petice”, priča Milošević.

Sedam nastupa

Momak koji je rođen u Brezi na početku karijere nastupao je za omladinske selekcije Belgije (U16, U17 i U18), ali je kao mladu (U21) reprezentaciju odabrao našu zemlju. Za zmajiće je dosad upisao sedam nastupa, a ističe da ne razmišlja o pozivu u selekciju Mehmeda Baždarevića.

“Moje je da dobro treniram i igram, a ako zaslužim poziv, sigurno ću ga dobiti. Ako budem dovoljno dobro igrao, onda će i poziv doći”, završio je Milošević.

(Reprezentacija.ba)