Dumić je ove sezone postigao tri gola za holandski NEC

Naš stoper Dario Dumić igra odlično ove sezone za holandski NEC iz Nijmegena, piše Oslobođenje.

Osim što je pouzdan u obavljanju defanzivnih zadataka, postigao je i tri gola od ukupno 13 NEC-a (zauzima 12. mjesto) i upisao dvije asistencije, a posljednji put bio je strijelac u domaćoj pobjedi nad Twenteom sa 3:2 u 14. kolu.

Sretan zbog priznanja

– Ostvarili smo veoma važnu pobjedu, pogotovo jer nismo dobro startovali i osvojili puno bodova. Dobro je da smo vratili samopouzdanje poslije poraza od Ajaxa sa 0:5. Zadovoljan sam igrom i gol protiv Twentea mi puno znači. Najveći problem je što ne kreiramo šanse i ne postižemo puno golova. Prvi put smo dali tri pogotka protiv Twentea i nadam se da će to biti prekretnica u efikasnijim igrama, izjavio je Dumić, koji tvrdi da će Ajax biti prvak Holandije jer ima odlične pojedince i veliko iskustvo.

On je nekoliko puta ove sezone izabran u najbolji tim kola holandske Eredevisie.

– To je priznanje da dobro igram i sretan sam, ali nije najbitnije. Što se tiče davanja golova, puno treniramo razne kombinacije i opasan sam poslije kornera. Treninzi su se isplatili i sigurno da je to dodatni kvalitet za odbrambenog igrača. Nadam se da ću postizati još golova.

NEC-u sutra slijedi gostovanje kod Heraclesa

– Rival ima isti broj bodova kao i mi, ali je u velikoj prednosti jer igramo na vještačkoj travi. Biće teška utakmica, ali vjerujem u tri boda ako budemo igrali kao u prošlom meču. Oni su defanzivno slabiji i to ćemo pokušati iskoristiti. Do pauze igramo još sa Den Haagom i Excelsiorom. To su protivnici približnog kvaliteta kao i mi, te bi dobro bilo da osvojimo šest bodova.

Prioritet mu je da igra kvalitetno u svom timu, mada u budućnosti želi napredovati i promijeniti sredinu.

– Mislim da ću do ljeta ostati u NEC-u, iako holandski mediji pišu da postoji interesovanje iz Njemačke, Engleske i Holandije. Doći će dobra ponuda ako nastavim ovako ili budem još bolje igrao.

Pobijediti u Zenici

Dumić je istog mišljenja i kada smo ga pitali očekuje li poziv u selekciju BiH.

– Ako i zaslužim poziv selektora, dobiću ga. Želim dobrim igrama da zaslužim poziv, a želja nije sporna. Pratim igre naše reprezentacije, koja je odigrala dobro u gostima kod Grčke. Zaslužili smo pobjedu i ako ponovimo igru u Zenici, uz kvalitet koji posjedujemo, pobijedićemo Grčku, istakao je Dumić za Oslobođenje.

(Reprezentacija.ba)