Bh. napadač u razgovoru za Anadolu Agency

Vedad Ibišević briljira u Bundesligi. U subotu je sa dva gola donio trijumf Herthi nad HSV-om (2:0) i jedna je od glavnih uzdanica selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića u petak u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 protiv Belgije u Briselu.

– Znamo da Belgija ima super dobru ekipu. Veoma su kvalitetni. Međutim, moramo gledati na sebe i kako im se suprotstaviti. Uvijek postoji nada, tako je i ovaj put, te vjerujem da ćemo je iskoristiti – istakao je u Belgiji u ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) Ibišević.

Kaže da je dobra stvar za BiH što će Belgija biti oslabljena neigranjem nekoliko standardnih reprezentativaca. Ipak, upozorava i da to ne mora puno značiti.

– Sigurno da je prednost što ne igraju De Bruyne i Kompany, svjetski igrači koji mogu pomoći svakoj ekipi. Ipak, oni imaju zlatnu generaciju koja ima zaista dosta igrača i siguran sam da će naći dobre zamjene za njih. Dakle, izostanak nekoliko igrača ne mijenja puno stvar. Bit će teška utakmica. Imamo i mi kvalitetne igrače i moramo dati sve od sebe da ih iznenadimo – rekao je Ibišević.

Na pitanje koji bi najveći adut BiH mogao biti u petak u Briselu, odgovorio je:

– Da vjerujemo u sebe, da možemo napraviti pozitivan rezultat i ne predajemo se prije vremena. Trebamo ući hrabro u utakmicu i dati maksimum. Ukoliko to uradimo, uz malo sreće možemo napraviti dobar rezultat – kazao je Ibišević.

Ibišević je postigao pet golova u dosadašnjem toku Bundeslige. Herta je druga na tabeli i hit je šampionata sa tri boda manje od lidera Bayerna.

– Krenuli smo dobro. Zadovoljan sam i ja i svi u klubu. Cilj nam je na kraju da budemo u sredini tabele, što je najrealnije za ovu sezonu. Želimo zadržati ‘lauf’ koji imamo što je moguće duže – poručio je Ibišević, koji je otvorio sezone poput one iz 2008. godine kada je postigao 18 golova, tada u dresu Hoffenheima nemilosrdno tresao protivničke mreže do teške povrede u januaru 2009.

– Bila su to druga vremena. Bio sam puno mlađi. Dobro se i sada osjećam, odradio sam dobre pripreme, ekipa dobro izgleda za sada. Vidjet ćemo kako će biti u nastavku sezone – naglasio je uvijek skromni Ibišević, prenosi Anadolu Agency.

(Reprezentacija.ba)