Armin Hodžić je postigao 17 golova u 34 utakmice za Dinamo u svim takmičenjima

Bh. reprezentativac Armin Hodžić (21) imao je sezonu iz snova u dresu zagrebačkog Dinama u kojoj je zabio 17 golova u 34 utakmice u svim takmičenjima.

Hodžić je sa Dinamom osvojio ligu i Kup Hrvatske i bio je najbolji strijelac svoje momčadi (uključujući sva takmičenja).  Dvadesetjednogodišnji Sarajlija sezonu je završio kao treći strijelac hrvatskog šampionata sa 13 golova (nastupio u 24 meča, 15 počeo od prve minute).

Dinamo mu je posvetio posebnu pažnju, te na svojoj internet stranici objavio kompilaciju svih njegovih ligaških golova.

Iako je imao veliku konkurenciju u Soudaniju (reprezentativac Alžira), Fernandesu (reprezentativac Čilea i bivši igrač Bayer Leverkusena), Henriquezu (reprezentativac Čilea i bivši fudbaler Manchester Uniteda) te Pjaci (reprezentativac Hrvatske), Armin je postigao 17 golova u svim takmičenjima (odigrao 34 utakmice).

Primjera radi, Soudani je postigao 16  (37 utakmica), Fernandes 15 (42 utakmice), Pjaca 12 (43 utakmice), a Henriquez 11 golova (39 utakmica).

Armin je u Ligi Šampiona postigao dva gola u šest utakmica, dok je se u Kupu Hrvatske dva puta upisao u strijelce u četiri meča.

Upravo je Hodžić autor jednog od naljepših golova ove sezone u hrvatskoj ligi, kada je protiv Intera iz Zaprešića u Zagrebu, spektakularnim “škaricama” zatresao mrežu gostujućeg golmana.

Golove je postizao glavom, desnom i lijevom nogom pod prečku, u duelu sa Slavenom je hladnokrvno lobovao golmana, dok je njegova majstorija protiv Osijeka sa preko 20 metara, najbolji dokaz kakav osjećaj za pogodak ima.

Dinamo će teško zadržati Hodžića, s obzirom da ovakav igrač može biti konkurentan i u najjačim europskim ligama.

Momčad iz Zagreba je svoje najbolje igrače prodavala u engleski Premiership (Eduardo u Arsenal i Modrić u Tottenham), pa bi Armin Hodžić u budućnosti mogao karijeru nastaviti u nekoj od najkvalitetnijih liga, gdje će, nadamo se, pružati još bolje partije.

Hodžić iza sebe ima dva reprezentativna nastupa u prijateljskim utakmicama.

(Reprezentacija.ba)