Igrači Sarajeva i Željezničara na meti Bursaspora

Nedjeljni derbi Sarajeva i Željezničara s tribina stadiona Asim Ferhatović Hase – Koševo gledao je i potpredsjednik turskog fudbalskog kluba Bursaspora Fatih Korkmaz, koji je s posebnom pažnjom pratio nekoliko igrača oba tima koji su privukli pažnju čelništva turskog superligaša, javlja Anadolu Agency (AA).

Ističući kako u Bosni i Hercegovini ima mnogo talentiranih mladih igrača spremnih na sve izazove kako bi izrasli u velike svjetske igrače, Korkmaz je kazao da i Bursaspor pomno prati nekoliko takvih igrača, ali nije želio otkriti njihova imena.

Rekao je kako je u svoju bilježnicu upisao dva igrača Sarajeva i jednog Željezničara. U razgovoru s novinarom AA, potpredsjednik Bursaspora Korkmaz je kazao da je fudbal u BiH u ekspanziji i da je uspjeh bosanskohercegovačkih igrača u velikim evropskim klubovima vrijedan svake pohvale.

Podsjetivši da je bivši reprezentativac BiH Elvir Baljić tokom tri godine nastupa u Bursasporu ostavio dubok trag, Korkmaz je kazao da u BiH ima još mnogo talentiranih i marljivih fudbalera, a da Bursaspor svakako razmatra dovođenje nekoliko takvih.

“Bursaspor preferira mlade i talentirane fudbalere koji su tek kročili u fudbalski život, a koji imaju potencijale da postanu zvijezde. U BiH ima igrača koji igraju izuzetno dobro i moguće je da dođe do saradnje sa nekim i iz mlađih selekcija. Fudbaleri iz BiH izuzetno dobro igraju u nekoliko turskih klubova i nadamo se da će ih uskoro biti više”, kazao je Korkmaz.

Korkmaz je također kazao da će Bursaspor nastaviti blisku i iskrenu saradnju sa FK Sarajevom.

“Kao anadolski klub mi na grad Sarajevo gledamo kao na bratski grad Burse. Važno je doći iz jednog u drugi grad koji nose iste tragove naših predaka. Kao klubovi možemo biti i svojevrsni most između naše dvije zemlje”, kazao je Korkmaz.

Komentirajući najavljeno smanjenje broja klubova sa 16 na 12 u Premijer ligi BiH od naredne sezone, Korkmaz je kazao da će to donijeti dinamičniju ligu koja će imati akcenat na kvalitetu, a da će to u konačnici izroditi veći broj vrhunskih fudbalera.

Željezničar je u 26. kolu Premijer lige u nedjelju na Koševu slavio pobjedu nad Sarajevom rezultatom 1:0, a dopredsjednik Bursaspora Korkmaz je kazao da je uživao u derbiju i posebno impresioniran atmosferom i navijačima.

“Navijači i jesu smisao svega, a stvarno mi se svidjela atmosfera koju su navijači priredili u nedjelju. Bez navijača ni fudbal ne bi imao smisao, a svako bi poželio ovakve navijače”, kazao je Korkmaz za Anadoliju.

(Reprezentacija.ba)