Danas je u Jakešu u opštini Vukoslavlje u 17. godini nakon teške bolesti preminuo Izudin Hasanović, jedan od najvećih navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izudin Hasanović ostaće upamćen kao redovan posjetilac svih domaćih utakmica fudbalske repreznetacije BiH na kojima su ga pratila braća Jasmin (1995.) i Mirza (1999.) inače od najranije mladosti prikovani za invalidska kolica usljed bolesti distrofije mišića.

Sve to u organizaciji njihovog oca Safeta, 80% ratnog vojnog invalida Armije Bosne i Hercegovine, koji je i sam u protkle dvije godine nepokretan zbog teške bolesti, a koji je poznat kao fudbalski trener koji u lokalnom klubu okuplja djecu svih nacionalnosti.

Hasanovići dugo nisu mogli ući na utakmice reprezentacije  zbog činjenice da žive u RS-u gdje im nisu htjeli izdati potvrdu o invaliditetu, no reakcijom Nogometnog saveza BiH ta činjenica je promijenjena 2012. godine.

Iste godine u oktobru zajedničkom akcijom Reprezentacija.ba portala i Zlatana Muslimovića Hasanovići su avionom otputovali na gostujuću utakmicu reperezentacije u Grčku, gdje su upoznali sve naše igrače.

Ukop našeg dragog Izudina Hasanovića će se održati danas u ponedjeljak 4. aprila u 16,30 sati na lokalnom  mezarju na Doboru.

Porodici i prijateljima preminulog Izudina Reprezentacija.ba portal izražava iskreno saučešće.

(Reprezentacija.ba)

Posted by Niho Baska on Wednesday, 22 October 2014