Hrvatska je remijem protiv Italije završila svoj put na EURO 2024. Osmi minut sudačke nadoknade bio je koban za naše komšije, kada Mattia Zaccagni pogađa za konačnih 1:1.

Selektor Zlatko Dalić, inače iz Livna, nije krio razočarenje – između ostalog i sudijom.

Kako se osjećate?

Baš boli, baš boli i boljet će još dugo. Nije lako, ali kad sve pogledamo, negdje ti da, negdje ti uzme. Oni penali koje smo prolazili, neke teške utakmice i sad je onda valjda 1:1. Znali smo uživati u pobjedama, moramo se znati ponašati i u ovim teškim trenucima. Ja sam isključivi krivac što nismo proši grupu. To sam ja kriv. Mogu pohvaliti igrače, mučili su se i trudili ovih mjesec dana. Nije nas išlo i to je to.

Zašto ste promijenili Modrića?

Promašio je penal pa je zabio još ljepši gol. Bio je umoran, potrošio se tih 80 minuta i to je bio jedini razlog. Trebalo je trke, pokretljivosti, a Modrić se potrošio.

Kako komentirate osam minuta nadoknade i kriterij suca?

Utjecao je sudac sigurno, definitivno. Ne znam gdje je našao osam minuta uopće… Ali, ja govorim to pet godina, da smo mi mali za njih i da se borimo sami. No, što god govorim, govorim u vjetar i ispadam smiješan. Ne može biti osam minuta nadoknade, zbog čega? Faul, prekidi?

Neću tražiti alibi u sucu. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, sad smo dobili gol u 98. minuti i moram gledati nas, ali mi je žao da Hrvatsku ne priznaju i ne poštuju. Mi igramo u 15 sati, je li igrala Francuska? Njemačka? Portugal? Engleska? To je to. Maroko u Kataru u 13 sati, to je tako.

Mi se borimo sami. Samo se želim zahvaliti igračima na trudu i muci, nije ovo bio naš turnir. Hvala i navijačima, sto tisuća ih je došlo i na to smo ponosni. Razlog ispadanja ću tražiti u nama, ne možeš gol primiti u 98. minuti. Moraš leći na loptu, ne dati im da ispucaju… To je to.

Koja je bila taktička ideja?

Čestitam svojim igračima na borbi. Naš plan je bio da prvo poluvrijeme pokušamo s kontrolom igre ne dozvoliti protivniku gol jer nas je gol prelomio i protiv Španjolske i protiv Albanije. U drugom poluvremenu smo krenuli na rizik, koji nam se isplatio. Napravili smo sve po planu, ali nažalost, 98. minuta…i kazni nas.

(Reprezentacija.ba)