HŠK Zrinjski i FK Borac danas su predstavili nove igrače. U Mostar je stigao Fran Topić (20) iz zagrebačkog Dinama, dok je u redove Borca došao Damjan Šiškovski (29).

Fran Topić iz Dinama u Zrinjski na posudbu

“HŠK Zrinjski Mostar i GNK Dinamo Zagreb dogovorili su posudbu 20-godišnjeg Frana Topića do kraja predstojeće sezone.

Talentovani 20-godišnji krilni napadač prije godinu dana potpisao je profesionalni ugovor sa zagrebačkim klubom, dok je prethodnu sezonu, službeno prvu u seniorskom fudbalu, proveo na posudbi u NK Rudeš za koji je u devetnaest utakmica postigao dva pogotka.

“U Zrinjski sam stigao s velikim očekivanjima. Ovo je veliki klub i sretan sam što sam postao dio istog. Ispred nas je sezona od koje imamo velika očekivanja i nadam se da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve na radost naših navijača”, izjavio je Topić.

Topić je rođeni Zagrepčanin porijeklom iz BiH, otac iz Tomislavgrada, majka iz Posušja, a u Dinamo je stigao početkom 2022. godine iz NK Sesvete.

U sezoni 2022./2023. bio je najbolji strijelac juniorskog prvenstva Hrvatske, a u završnici iste sezone skupio je devet službenih nastupa u prvoj ekipi”, stoji u objavi Zrinjskog.

Dejan Šiškovski novi golman Borca

Damjan Šiškovski, makedonski reprezentativac, novi je golman Borca, a stiže iz redova armenskog Ararata.

Damjan je ponikao u redovima Rabotničkog, a tokom karijere nosio je i dres belgijskog Genta, finskog Lahtija i Ropsa, te Grka Dokse Katokopijasa.

Ugovor je potpisan na godinu dana.

“Dolazim u tim koji je prošle sezone osvojio titulu i šampionat Bosne i Hercegovine i znam da je cilj odbraniti trofej. Zahvaljujem se upravi kluba na ukazanom povjerenju, a na meni je da svojim odbranama doprinesem ostvarenju svih ciljeva” rekao je Šiskovski i dodao:

“Imam kumske veze sa Sebastijanom Hererom i već sam dobio informaciju od njega da je ekipa puna odličnih igrača i još boljih ljudi van terena. To je ključ dobrih rezultata“, rekao je Šiškovski.