Naš reprezentativac Denis Huseinbašić (22) produžio je ugovor sa Kolnom, potvrdio je njemački klub na zvaničnoj stranici.

Huseinbašić je prethodni ugovor ima do 30. juna 2025. godine, a prema podacima Transfermarkta obje strane su imale opciju da se ugovor produži na još jednu godinu.

“Prve korake u profesionalnom fudbalu sam napravio u Kolnu i postao profesionalac u Bundesligi. Ljudi u Kolnu čine ovaj klub posebnim. Svi u ovom gradu su strastveni za Koln i gotovo na svakom autu u gradu možete vidjeti naljepnice sa jarcem.

Navijači vas podržavaju čak i kada ne ide najbolje i to su trenuci koji se ne zaboravljaju. Zato ću učiniti sve što je u mojoj moći da se što prije vratimo u Bundesligu“, rekao je Denis nakon potpisa novog ugovora.

Bh. veznjak je u Koln stigao u julu 2022. godine iz četveroligaša Offenbacha.

Odmah se izborio za mjesto u startnoj postavi i u protekle dvije sezone odigrao je ukupno 57 utakmica, zabio pet golova te šest puta asistirao.

Nažalost, Koln je prošle sezone ispao iz Bundeslige i u narednoj sezoni će igrati u 2. Bundesligi.

Igrao za U21 Njemačku, pa odabrao BiH

Denis je nastupao za U21 Njemačku pet puta i zabio dva gola. Igrao je za mladu selekciju Njemačke na U21 EURO ove godine, a onda je odlučio da nastupa za A selekciju BiH.

Za Zmajeve je odigrao dva meča. Debitovao je u prijateljskom susretu protiv Engleske u junu ove godine, a igrao je i protiv Italije.

Spomenimo da je Huseinbašić u subotu u prijateljskoj utakmici između Kolna i niželigaške ekipe VfL Rheingold Köln-Poll postigao pogodak.

Koln je slavio sa čak 18:0, a Denis je pogodio u 74. minuti.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16