GNK Dinamo Zagreb jučer je krenuo sa pripremama za narednu sezonu, a na press konferenciji se obratio trener Sergej Jakirović.

U jednom dijelu press konferenciji Jakirović je dobio pitanje o dolasku Gattusa, Džeke i Rakitića u Hajduk.

“Komentar kao i na dolazak kolege Gattusa. To je dobra reklama za ligu, to su vrhunski igrači. Mi smo koncentrisani na sebe. Svjesni smo da će se konkurencija povećavati i vidjet ćemo šta će biti kad se to desi. Pohvalna reklama za našu ligu”, kazao je Jakirović.

Dinamo će se pripremati u Austriji, a o planu je govorio Jakirović.

“Svi smo se odmorili, i fizički i psihološki, ne sjećam se kad je bila ovako duga pauza između dviju sezona, ne pamtim je ni kao igrač niti kao trener. U subotu smo imali prozivku, inicijalna testiranja, dečki su došli u dobrom stanju tako da možemo napraviti sve ono što smo planirali u ovih pet tjedana. Imali su tri sedmice punog odmora, a onda dobili program po kojem su morali raditi kod kuće.

Do ponedjeljka smo odradili dva treninga koji su bili jako dobri, uskoro odlazimo na pripreme u Austriju gdje ćemo biti 10 dana, tada će nam se priključiti Bruno Petković, Martin Baturina i Arbër Hoxha. Odigrat ćemo tri pripremne utakmice, protivnici su CSKA 1948, Beşiktaş i Kryvbas. Po povratku u Zagreb nastavit ćemo s planiranim aktivnostima. Imat ćemo utakmicu protiv Shakhtara i još tražimo suparnika za 23. juli”, kazao je Jakirović.

Na prvom treningu Dinama su: Ivan Nevistić, Danijel Zagorac, Ivan Filipović i Faris Krkalić, braniči Stefan Ristovski, Kevin Theophile, Dino Perić, Sadegh Moharrami, Takuya Ogiwara, Boško Šutalo, Maxime Bernauer, Moreno Živković, Ronaël Pierre-Gabriel i Mauro Perković, vezisti Arijan Ademi, Martin Baturina, Josip Mišić, Marko Rog, Petar Sučić, Marko Bulat, Luka Stojković, Lukas Kačavenda i Luka Vrbančić i napadači Bruno Petković, Sandro Kulenović, Fran Brodić, Arbër Hoxha, Dario Špikić i Mahir Emreli.

Tu su i devetorica igrača iz kadetskog i juniorskog pogona: Antonio Rajić, Noa Mikić, Leon Jakirović i Marko Zebić, Branko Pavić, Sven Šunta i Patrik Horvat i Tin Miljak i Mislav Ćutuk.

(Reprezentacija.ba)