Reprezentacije Austrije i Turske večeras igraju meč 1/4 finala Europskog prvenstva u Njemačkoj, a utakmicu su najavili selektori Ralf Rangnick i Vincenzo Montella.

Obje ekipe sa šest bodova stižu u 1/8 finala, a zanimljivo da su u martu odigrali prijateljsku utakmicu u kojoj je Austrija slavila sa 6:1.

Ralf Rangnick, selektor Austrije:

“Toliko bi značilo postići nešto što Austrija nije nikada prije i doći do četvrtfinala. Malo je ljudi očekivalo da ćemo izaći iz naše grupe, a kamoli završiti na vrhu najteže grupe. Nije slučajno što smo u šesnaestini finala.

Sada smo ovdje u Leipzigu gdje sam radio osam godina i gdje su mnogi moji igrači igrali, ili još uvijek igraju. Uzbuđeni smo i nadamo se da bi uz navijače Austrije moglo biti i nekoliko navijača Leipziga.

Moramo uzimati utakmicu po utakmicu. Ono što očekujemo od sebe je snažna predstava koja je usmjerena na naše snage i onda ćemo vidjeti koliko daleko ovo putovanje može ići.

Igramo protiv momčadi koja je jaka na lopti i koja unosi puno strasti u utakmice. Moramo biti spremni na obje stvari. Moramo iznijeti svoju energiju, koja nas izdvaja, na stol. Trebaju nam vruća srca, ali hladne glave.”

Vincenzo Montela, selektor Turske:

“Ne bismo trebali dopustiti da nas emocije nadvladaju. Ne možemo razmišljati o osveti za prijateljski poraz od 6:1 u martu. Znamo što Austrija može učiniti, ali znamo i što možemo učiniti.

Očekujem publiku punu crveno-bijelih zastava na tribinama. Naši navijači su nas do sada jako dobro podržali. To će nam dati prednost.

U prosjeku imamo 16,67 udaraca po utakmici: 50 u tri utakmice. Kreirali smo 161 napad, što nas stavlja na peto mjesto na tabeli Eura. Imali smo prosječno 53% posjeda.

Dobro nam stoji što se tiče posjeda. S ovom statistikom trebali smo zabiti više. Prema podacima, mi smo produktivan tim.”

Utakmica se igra od 21:00 sati.