Reprezentacija Portugala je nakon penala savladala Sloveniju i plasirala se u 1/4 finale. Nakon meča izjave su dali selektori Matjaž Kek i Roberto Martinez.

Matjaž Kek je postavkom pokazao još jednom da se radi o sjajnom treneru, a nakon meča je pokazao i da je veliki gospodin.

Čestitao je Portugalu, te je kazao da su zasluženo pobijedili.

Matjaž Kek:

“Kada izgubiš na jedanaesterce protiv ekipe kao što je Portugal, onda uvijek postoji neka tuga. Porazi se ne slave. Prava utakmica, nažalost, sa nesretnim završetkom, ali kao što se to vratilo poslije Srbije, vrlo brzo protiv Engleske, vratit će se i sada.

Zaista sam ponosan jer vodim momke koji imaju karakter. Imam tim koji zna šta želi i koji je dobio veliko zadovoljstvo što se fudbal vratio u Sloveniju.

Želim čestitati Portugalu, treba znati pobijediti na jedanaesterce. Što se nas tiče, tužan sam što se moramo vratiti, volio bih ostati na ovom turniru.

Utakmica je bila u njihovim rukama, ali mi smo prerasli u ovu utakmicu. Žao mi je navijača, s takvom energijom. Nažalost, nismo uspjeli pobijediti, ali Portugal je to zaslužio”, kazao je Matjaž Kek nakon utakmice.

Roberto Martinez:

“Tajna Portugala je Diogo Costa, on je najskrivenija tajna europskog fudbala. Danas se pojavio na drugoj razini, bio je nevjerojatan u situaciji jedan na jedan, a onda je imao fokus i kvalitetu da napravi tri uzastopna obrane u penalima, moramo biti jako ponosni na njega.

Ronaldo je promašio jedanaesterac, a onda je bio odlučujući kada je krenuo u seriju jedanaesteraca, trasirao put. Bila je to pobjeda za jedinstvo, iz svlačionice, a Cristiano je naš kapitan i pokazao je da u životu i nogometu ima teških trenutaka i da se ne smijemo predati, moramo nastaviti i to je bila demonstracija što treba učiniti kad stvari ne idu dobro.

Rekli smo jučer da prvenstvo sada ima drugačije detalje, možete pobijediti na penale, možete stvoriti trenutke individualne kvalitete, ali momčad je igrala jako dobro. Radili smo jako dobro, energija, snaga a strast u svlačionici za pobjedu u takvoj utakmici je nevjerojatna.

Kada je Slovenija nakon 90 minuta sačuvala gol, teško nam je zadržati koncentraciju i fokus. Vidjeli smo momčad punu ponosa, snage i sve smo pokušali. Zaslužili smo pobijediti, ali ovakve utakmice se događaju. U 1/4 finalu smo i mislim da navijači imaju večer za slavlje.”