Fudbal je nepredvidiv sport. Vjerovatno je najteže pogoditi kako će se koji talent razvijati i hoće li ispuniti potencijal, a jedan od onih koji je mnogo “obećavao” svakako je Benjamin Hadžić kojeg pamtimo po nastupima u dresu mlađih selekcija Bosne i Hercegovine.

Naročito se Hadžić isticao na prvom i za sada jedinom Evropskom prvenstvu na kojem je naša zemlja nastupila.

Bilo je to 2016. godine kada je kao igrač Bayerna igrao za kadetsku reprezentaciju na čelu sa Sakibom Malkočevićem, međutim na kraju, kao ni većina fudbalera iz te generacije, nije uspio napraviti karijeru kakva mu se predviđala.

Poslije Bayerna je Hadžić otišao u Stuttgart, potom u Hannover za čiji je prvi tim kao 19-godišnjak sakupio i nekoliko nastupa u Bundesligi, međutim na tom nivou nije se uspio zadržati.

Danas igra u četvrtom rangu njemačkog fudbala gdje je proteklih dana pronašao i novi klub.

Mediji u Njemačkoj objavili su kako je potpisao jednogodišnji ugovor sa Hessen Kasselom u koji stiže iz Kickers Offenbacha u čijem dresu je prošle sezone odigrao 13 utakmica i zabio jedan gol.

– Benjamin je agilan igrač koji se može koristiti na više pozicija. Bit će nam od pomoći, rekao je izvršni direktor njegovog novog kluba Sören Gonther.

Što se tiče reprezentacije Bosne i Hercegovine, Hadžić je za kadete na šest utakmica postigao dva gola, u juniorskoj selekciji je nastupio 16 puta, dok je upisao i četiri nastupa za U-21 selekciju. 

(Reprezentacija.ba)