Velež je riješio pitanje trenera za novu sezonu. U Mostar već danas stiže Damir Čanadi, trener koji je prošao austrijsku školu i vodio brojne inozemne klubove, a na klupi će naslijediti Deana Klafurića pod čijim su vodstvom Rođeni osvojili treće mjesto i izborili plasman u UEFA-inu Konferencijsku ligu.

Ovakav epilog je pomalo iznenađujući iz razloga što su mnogi mediji kao novog trenera već “predstavili” Mersada Selimbegovića.

Doskorašnji trener Hanse Rostock navodno je bio sve dogovorio sa Veležom, čekao se potpis, a već su mu počele stizati i poruke podrške. Javljali su se navijači, kolege treneri… Svi su ga već vidjeli na klupi.

Nije se Selimbegović želio oglašavati. Do danas kada se javio za Reprezentacija.ba portal.

– Normalno je da se treneri bez ugovora dovode u vezu s klubovima koji traže trenera, a povezivanju mene i Veleža doprinijelo je to da sam ja bio u BiH na odmoru. Iz poštovanja prema klubu i ljudima koji ga vode, pristao sam da se, posredstvom zajedničkog prijatelja, upoznamo i da mi se predstavi rad kluba. Moram naglasiti da sam bio iznenađen vizijom i radom, a posebno entuzijazmom Admira Rahimića. Drago mi je da su se takvi ljudi vratili u naš fudbal, da žele pomoći i iskrenim dijelima iskazati svoj patriotizam, kaže Selimbegović u razgovoru za Reprezentacija.ba portal.

Čudi se ko je uopšte plasirao informacije da je na korak od klupe Veleža. 

– Žao mi je što se nedugo nakon sastanka pojavila vijest da preuzimam mjesto trenera Veleža, iako ni u jednom trenutku nismo ni pregovarali. Ja iz privatnih razloga jednostavno nisam mogao tako brzo ulaziti u ozbiljne pregovore, a nije bilo korektno tražiti vrijeme od Veleža jer su pod hitno morali pronaći rješenje. Zahvalio sam se na interesovanju i poželio sreću u radu, a vjerujem da klub ima veliki potencijal i da će ispuniti ciljeve koje je zacrtao, poručio je Selimbegović.

Selimbegović je, podsjećamo, trenutno bez angažmana nakon što je skoro okončao epizodu u Hansi iz Rostocka.

(Reprezentacija.ba)