Povratnik u naš nacionani tim Ermin Bičakčić (34) odigrao je svih 90 minuta u prijateljskom meču sa Italijom.

Talijani su u Empoliju slavili sa 1:0 protiv BiH, a Bičakčić je prokomentarisao duel sa aktuelnim šampiona Europe.

“Na startu okupljanja sam rekao da imamo dosta posla. Mnogo igrača nam je nedostajalo, ali najvažnije je da damo sve od sebe. Mislim da se vidi da imamo potencijala, ali i dosta rada je potrebno. Nije jednostavno igrati protiv velikih reprezentacija.

Moraju se iskoristiti šanse koje stvorimo. Prekidi su veoma važni. Na tim stvarima moramo raditi. Zna se da Englezi i Talijani imaju dosta kvaliteta. Ipak, idemo korak po korak, strpljenja nam treba i ubijeđen sam da možemo nešto veliko učiniti.”

Bičakčić je trenutno jedan od najiskusnijih igrača u našem timu.

Mislim da smo Edin, Sead i ja od igrača iz starije generacije. Ipak, svi znaju o čemu se se radi kada se dođe na okupljanje. Mora se ostaviti srce na terenu i dati sve za reprezentaciju. To je svima jasno. Naš zadatak je da mlađim igračima pomognemo sa našim iskustvom. Na kraju krajeva, ovi mladi igrači su budućnost Bosne i Hercegovine, a mi ćemo pomoći koliko možemo“, kazao je Ermin i dodao:

“U ekipi je potrebno imati iskusnih igrača, ali i mlađih. Mislim da je to najvažnije. Šanse i kreativnost se mogu uigrati, ali moramo dobro stajati, biti organizovani, a zato je potrebno imati iskusne igrače koji su lideri na terenu i van terena.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Reprezentacija.ba (@reprezentacija.ba)

(Reprezentacija.ba)