Dino Julardžija, otac prvotimca FK Sarajevo Edina Julardžije, je dobio ponudu od najbogatijeg kluba iz Saudijske Arabije.

Naime, Al Qadsiah, koji se plasirao u najviši rang saudijskog fudbala, želi da angažuje Julardžiju na mjestu sportskog direktora.

Julardžija, koji je rođen u Jajcu, je za Germanijak potvrdio da su ga zvali iz kluba iza kojeg stoji najbogatija naftna kompanija na svijetu Aramco.

“Nije tajna da me zovu iz tog kluba, da imaju velike ambicije i da me žele za jednog od sportskih direktora. Bio bih svojevrsni koordinator između prve momčadi, sportskog direktora i Škole, jer to je klub, koji želi napredovati na svim razinama. Pogotovo u razvoju igrača! Tu su prepoznali moj rad i program razvoja nogometa, koji je i službeno pobijedio na natječaju Ministarstva sporta između čak 164 kluba u državi.

Momčad U19 ove je sezone ispala iz najvišeg ranga, sad se žele vratiti i onda nastaviti razvijati igrače, uzeti primat u cijeloj ligi. Ozbiljno razmišljam prihvatiti ponudu, pritom sam jako zahvalan Fatehu, koji mi je dao priliku i gdje sam ostvario odlične rezultate”, rekao je Julardžija za Germanijak.

Inače, Julardžija već nekoliko godina uspješni radi u Saudijskoj Arabiji. Prvo je trenirao mlađe kategorije u Damacu, a onda je stigao u Fateh koji sa klupe predvodi Slaven Bilić.

Julardžija je početkom ove godine za Reprezentacija.ba portal govorio o radu u Saudijskoj Arabiji.

 Nakon što su privukli najbolje fudbalere svijeta, sada žele napraviti iskorak i u radu sa svojom djecom, razvijati vlastite igrače i tome se poklanja sve više pažnje. U odnosu na moje dosadašnje dvadesetogodišnje iskustvo, ima razlike u radu, itekako. Naprimjer, svaki dolazak na trening omladinaca u Evropi je 45 minuta prije, a ovdje moraš trening zakazati sat vremena ranije da bi krenuo na vrijeme i da ne bi niko zakasnio. Ta radna navika za fudbal je malo drugačija nego kod nas. Ali, trudimo se da sve to mijenjamo.

(Reprezentacija.ba)