Trener Dinama i nekadašnji reprezentativac BiH, Sergej Jakirović (47), bio je gost u “Denis Podcastu”, a govorio je o brojim temema iz posljednjih godinu dana.

Jakirović je otkrio kako je imao ponudu za selektorsko mjesto reprezentacije BiH na početku sezone dok je bio u Rijeci, ali je vrlo brzo nakon toga otišao u Dinamo.

“Nije bilo nimalo lako, smijenjen je Igor Bišćan i u roku sat vremena sam dobio poziv Dinama. Nazvao sam predsjednika Miškovića i rekao mu da ne mogu odbiti taj poziv. Imao sam već ponudu reprezentacije BiH. Ipak, tada nije bilo vrijeme, odlučio sam ostati, ali uz obećanje predsjednika da ćemo nakon priprema sjesti i dogovoriti se oko novog ugovora”, kazao je bh. stručnjak.

Dio šampionskog Dinama je mladi bh. golman Faris Krkalić.

“Faris je još mlad i mora braniti. Drago mi je da je bio dobar na svojoj premijernoj utakmici, jako je napredovao sa trenerom golmana Mrčelom, a na ljeto ćemo nastojati naći mu pravi tim za pozajmicu, gdje će braniti i razvijati se”, istakao je trener Dinama.

Podsjetimo, Sergej Jakirović je osvojio duplu krunu sa Dinamom. Modre je vodio na 51 utakmici, ostvario je 35 pobjeda, osam remija i osam poraza.

(Reprezentacija.ba)