Bivši reprezentativac BiH i bh. stručnjak, Sergej Jakirović (47), sa Dinamom je imao sjajnu sezonu, osvojio je titulu prvaka i Kup Hrvatske.

Iako se spominjala njegova smjena nekoliko puta u sezoni, Jakirović je pokazao kvalitet, podigao ekipu i došao do duple krune.

Na kraju sezone se ponovo počelo pisati o odlasku Jakirovića, ali od toga nema ništa, jasno je poručio Velimir Zajec, predsjednik Dinama.

“Nisam osoba koja o tome treba pričati jer o smjeni Jakirovića nije bilo ni govora. Ja sam uvijek uz trenera bio u bilo kojem klubu u kojem sam radio. Imam puno iskustva i znam da se rezultat može napraviti samo ako imaš kontinuitet u svim aspektima kluba. Ne volim puno mijenjati trenere, više sam u životu mijenjao žene.

Nažalost, takav mi je život. Maksimalna podrška s moje strane prema treneru i tehničkom direktoru. Mislim da ćemo svi skupa imati još bolje rezultate. Pred nama je teška sezona za koju se već moramo pripremati, bit će naporna”, kazao je Zajec, a prenosi Index.

Na press konferenciji se pored Zajeca obratio i Sergej Jakirović.

“Moram reći da nikad u Dinamu nisam osjetio nepovjerenje. Uvijek je bio mir i vjera u ovu momčad. Naravno da imate uspona i padova, to je nogomet, ali znao sam da je ova sezona maraton i da će na ekipama ispred nas biti sve veći pritisak.

Ovo sve što su moji sugovornici rekli, sve zajednički radimo, maksimalno pričamo i moramo imati i različita mišljenja, što je dobro. Moramo gledati naprijed, imamo dosta prostora i bitno je da planski, a već smo to počeli raditi, napravimo dobre poteze za sljedeću sezonu”, kazao je Jakirović.

Jakirović pored titule prvaka i Kupa Hrvatske ima i titulu prvaka BiH koju je osvojio sa Zrinjskim.

U karijeri je još vodio Sesvete, Maribor, Goricu i Rijeku.

Za A reprezentaciju BiH odigrao je pet utakmica.

(Reprezentacija.ba)