Veznjak danskog Midtjyllanda Armin Gigović (22) će u budućnosti igrati za A selekciju BiH.

To su na današnjoj press konferenciji potvrdili selektor BiH Sergej Barbarez (52), koji je pozvao Gigovića za mečeve sa Engleskom i Italijom), te direktor reprezentacije Emir Spahić (43).

Selektor reprezentacije Švedske Jon Dahl Thomasson je kratko prokomentarisao odluku Gigovića da nastupa za BiH.

Jasno je da smo razočarani. Razgovarali smo s njim, ali moramo poštovati njegov izbor“, rekao je selektor Švedske za tamošnje medije.

Nekadašnji reprezentativac Švedske Kim Kallstrom, a sada menadžer Saveza Švedske, ističe da se mora poštovati Arminova odluka.

Moramo poštovati Arminu odluku. Imali smo dobar dijalog, iznjeli smo šta želimo, ali on je izabrao drugi put. Nadali smo se da će naši napori biti dovoljni”, riječi su Kallstroma.

Inače, Armin, koji igra na poziciji centralnog veznog, je rođen u Švedskoj, ali zbog svog porijekla ima pravo nastupa za naš nacionalni tim.

Za U19 i U21 Švedsku odigrao je ukupno 28 utakmica te zabio dva gola.

Gigović ima i dva nastupa za A selekciju Švedske, ali za ovu skandinavsku selekciju je igrao u prijateljskim susretima i to u januaru 2023. godine protiv Islanda te u januaru ove godine protiv Estonije.

Armin je trenutno na posudbi u danskom Midtjyllandu iz ruskog Rostova. Ove sezone je nastupio na 34 utakmice u svim takmičenjima, zabio jedan gol te tri puta asistirao.

Njegov tim je trenutno treći u danskoj ligi sa 58 bodova te ima isti bodova kao drugoplasirani Kopenhagen i bod manje od lider Brondbyja.

Midtjylland će večeras od 20,00 sati igrati veliki derbi protiv Kopenhagena.

(Reprezentacija.ba)