U Zagrebu će u nedjelju 7. aprila biti održan događaj na kojemu će se okupiti krema nogometnih agenata u regionu.

Dio je to programa koje vodi Mirsad Kerić, inače nekadašnji nogometaš, a danas između ostalog i osnivač SPA academy koja se bavi edukacijom nogometnog skautinga i priprema kandidata za ispite za FIFA nogometne agentske licence.

U Zagrebu će tako prisutnim svoje iskustvo podijeliti Marjan Šišić agent Joška Gvardiola, Andy Bara agent Dany Olma, Branko Hucika agent Mislava Oršića, Ivan Cjvetković agent Brune Petkovića i drugi specijalni gosti.

Biće to odlična prilika da prisutni polaznici SPA akademije uvide važnost kvalitetnog skautiranja talenata, ali i provjere svoje znanje uoči ispita za FIFA agentske licence koji ih očekuje.

Osim polaznika SPA academy ovom događaju prisustvovaće i ograničen broj dodatnih gostiju koji svoja mjesta mogu rezervisati na ovom linku. Rezervacije u prvoj fazi su po icjeni od 59,00 eura, a u drugoj fazi 89,00 eura.

Mirsad Kerić u Bosni i Hercegovini ranije je bio savjetnik vlasnika FK Sarajevo Ismira Mirvića, a o tome je ranije govorio za Reprezentacija.ba.

– Nije to bila dugoročna saradnja već za jedan određeni period. Za tih pola godine bazirali smo se na postavljanje strukture skautinga, omladinskog pogona i provjeravanje ulaznih transfera. Puno se od tada stvari promijenilo i, što mi je drago, primijenilo. Put kojim danas Sarajevo ide je dobar. Samo treba imati strpljenja. – rekao je Kerić u januaru ove godine za Reprezentacija.ba.

(Reprezentacija.ba)