Jučer je u Sarajevu održana redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo nakon koje je se “zakuhalo”.

Prvi čovjek FS KS, Fuad Čopla, potvrdio je da su sve tačke usvojene i da su delegati imali pritiske od Ministarstva kulture i sporta i FK Sarajevo, a potom se oglasio i Kenan Magoda, ministar Kulture i sporta.

“Sve je proteklo u najboljem redu, iako moram istaći da nam je veliki broj delegata prije samog početka Skupštine istakao da su bili pod ogromnim pritiscima od Ministarstva sporta i kulture Kantona Sarajevo i FK Sarajevo”, izjavio je Čolpa za portal Sportsport.ba.

Potom je Kenan Magoda za Klix.ba odgovorio na izjavu Fuada Čolpe.

“Prema saznanjima tok sjednice je bio neregularan, a Ministarstvo kulture i sporta će tražiti detaljan izvještaj i zapisnik sa navedenog sastanka i izjašnjenje svakog kluba pojedinačno o toku sjednice i načina izjašnjenja i glasanja po svakoj pojedinačnoj tački dnevnog reda.

Nekome su „pritisci“ možda moje insistiranje na transparentnom, regularnom i demokratskom načinu rukovođenja i odlučivanja? Tako je to kada vam godinama prolazi ispod stola i od ruke usvajanje svakakvih dokumenata po štetu sarajevskog nogometa, pa budete u šoku kada neko propituje vaš rad.

Mi nastavljamo raditi na dizanju sporta u Kantonu Sarajevo i transparentnosti, sviđalo se to nekome ili ne“, izjavio je Magoda za Klix.ba.

Još nekoliko delegata je istaklo da je bilo mnogo nepravilnosti i odluka mimo statuta Saveza.

Sigurno da nas u narednom periodu očekuje još mnogo dešavanja kada je u pitanju Fudbalski savez Kantona Sarajevo jer su iz Ministarstva kulture i sporta KS najavili da će napraviti velike promjene.

(Reprezentacija.ba)