Komitet za hitnost FS BiH na današnjoj sjednici je donio odluku o dopuni stručnog štaba ženske A reprezentacije, te je u stručni štab za pomoćnika imenovan dosadašnji selektor ženske U17 reprezentacije Ilija Lucić (UEFA PRO licenca), a za trenera golmana Igor Melher (UEFA A GK licenca), saopšteno je iz FS BiH.

S tim je stručni štab A ženske reprezentacije u potpunosti kompletiran za izazove koji ih očekuju već naredne sedmice u okviru kvalifikacija za WEURO 2025.

Imenovani su i stručni štabovi ženskih U17 i U19 selekcija Bosne i Hercegovine i to:

Za selektora ženske U17 reprezentacije BiH se imenuje Ivan Kvesić (UEFA A Elite Youth licenca), a za pomoćnike selektora se imenuju: Anja Stević i Samir VrbanMarko Reljić se imenuje za trenera golmana.

Za selektora ženske U19 reprezentacije se imenuje Jelena Milović (polaznik UEFA PRO licence), a za pomoćnike selektora se imenuju Selma Omerović i Marko Grgić.

Za trenera golmana imenuje se Ratko Dujković.

Stručni štab U19 reprezentacije će preuzeti rad sa navedenom selekcijom nakon završetka kvalifikacionog turnira grupe A6 za EURO WU-19 2024, t.j. od 10.04.2024. godine, dok ostali stručni štabovi kreću odmah sa radom.

Dopunjen je i stručni štab futsal A reprezentacije Bosne i Hercegovine, gdje je za pomoćnika imenovan Perica Trifković.

FS BiH se zahvalio svim dosadašnjim selektorima i članovima stručnih štabova na profesionalnom obavljanju svojih zadataka, a saradnja na sportskom planu će biti nastavljena i u budućnosti.

(Reprezentacija.ba)