Tuzla City i Sarajevo u petak od 16,00 sati igraju meč 24. kola PL BiH.

Trener Sarajeva Simon Rožman je govorio uoči ovog duela.

Mislim da je u momentima svih filmova koji su se dešavali oko nas ekipa odreagovala na pravi način. Već tri utakmice igramo na nekom dobrom nivou, a sada je puno lakše nakon pobjede, riječi imaju veću vrijednost i težinu. Što se tiče povreda, znamo da Duraković i Penaranda vuču probleme kroz duži period, a sada su Oliveira i Hasić pod suspenzijom zbog kartona.

Ipak, fokusiramo se na ono gdje možemo napraviti pravu stvar, a to je teren. Vjerujem da imamo dovoljno vremena do kraja da ostvarimo osnovne ciljeve kluba. Igrači se ponašaju tako, fokusirani smo i najviše želimo dokazati sebi i drugima da vrijedimo, rekao je Rožman i osvrnuo se na FK Tuzla City:

“Što se tiče utakmice, Tuzla je kompaktna i dobra ekipa, jako su dobri sa loptom u nogama, imaju dosta pojedinaca koji imaju veliki kvalitet za ovu ligu, tako da će biti neizvjesno. Biće to jedna zanimljiva utakmica jer to je ekipa koja se želi nadigravati, a to je dobro za sami meč.”

Haris Duljević je nedavno pojačao Sarajevo, a Rožman ističe da je on odmah pokazao karakter i kvalitet.

“Kada je riječ o Harisu, odmah je pokazao da je ozbiljan igrač sa pravim karakterom, zbog čega smo ga i priključili ekipi. Momci su ga super prihvatili, a on je odmah pokazao svoje kvalitete. Već je u kadru tako da možemo na njega računati, sada šta i koliko, naknadno ćemo odlučiti. Mislim da je to prava stvar.

Još jednom bih naglasio da je ekipa odlično reagovala na sve situacije koje su se desile oko nas, baš se vidi vrhunska energija i vjerujem da do kraja prvenstva možemo raditi ono što se od nas očekuje, zaključio je trener Bordo tima.

Utakmicu Tuzla City – Sarajevo sudit će Luka Bilbija iz Prijedora.

Susret direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16